ΠΑΚΛΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ταξιάρχης Ιστιαίας Ευβοίας


ΕΤΑΙΡΙΑ Η οικογένεια μας είναι η 3η γενιά που ασχολείται με την καλλιέργεια συκιάς και η πρώτη με την βιοκαλλιέργεια της. Από το 2001 μετατρέψαμε τα συκοπερίβολα σε βιολογικά και ταυτόχρονα ξεκινήσαμε την συσκευασία τους στο ιδιόκτητο μας συσκευαστήριο. Στα τόσα χρόνια έχουμε αποκομίσει μία πολύ καλή θέση στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού. Τα προϊόντα μας διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών και υγιεινών προϊόντων καθώς και σε delicatessen.


Τα σύκα συλλέγονται ώριμα από τη συκιά και αποξεραίνονται στον ήλιο 7 περίπου ημέρες. Κατόπιν στο συσκευαστήριο διαλέγονται σε κατηγορίες. Έπειτα γίνεται βάφτισμα σε ζεστό νερό και όταν φύγει η υγρασία τους γίνεται η διαδικασία της τυποποίησης. Έπειτα η συσκευασία του σύκου 500γρ μπαίνει σε κούτες 24 τεμαχίων και της συκόπαστας 100γρ σε κούτες των 100 τεμαχίων.


- Με αμυγδαλόγαλα, τα αποξηραμένα σύκα (στο μπλέντερ ή μόνα τους) αποτελούν ένα υπέροχο,δυναμωτικό πρωινό

- Τα αποξηραμένα σύκα πρέπει να τα μουσκεύουμε για 6 έως 12 ώρες σκεπασμένα με νερό, για να περιέλθουν σε μια πρωτογενή κατάσταση και να είναι μια εύπεπτη και αφομοιώσιμη πηγή ενέργειας.


- Σε συνδυασμό με φυτικό γάλα ξηρών καρπών τα αποξηραμένα σύκα δίνουν ένα θαυμάσιο κολατσιό και συντελούν στην αύξηση βάρους. Ιδανικό σνακ για προβλήματα οστεοπόρωσης.


Από το 2001 μετατρέπουμε τα 30 ιδιόκτητα στέμματα συκιάς σε βιολογική καλλιέργεια, χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Επίσης δεν λευκαίνονται με θείο και δεν γίνεται απεντόμωση με χημικά μέσα. Πιστοποιούνται από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης Δ.Η.Ω βάση του καν. 2092/91 της Ε.Ε. Επίσης πιστοποιητικό από την Δ.Η.Ω είναι και το ιδιόκτητο συσκευαστήριο μας.

ΠΑΚΛΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ